graph033opdefiets gaat op eigen kracht door en organiseert nog steeds Fietsers Bedankt acties in Amersfoort en Leusden. Ook organiseren zij het eerste FietsFestival in Amersfoort!

Jocelyn Kemker, Hoogland
deelnemer project 033opdefiets

“Ik gebruik de fiets als visueel en verbindend communicatiemiddel. Ik hoop hiermee ook anderen en bedrijven in Amersfoort te stimuleren om in beweging te komen!”

"Sinds 5 mei 2015 heb ik mijn eigen bedrijf en gebruik de fiets als visueel en verbindend communicatiemiddel voor bedrijven. Het experiment van Stadslab033 en de regio trok mij aan. Een week lang fietsen met een camera op de fiets leek mij wel een leuke uitdaging! De beelden werden verzameld en als uitgangspunt genomen voor de vraag: hoe krijgen bedrijven het voor elkaar om meer medewerkers te laten fietsen en zo het fietsklimaat in Amersfoort te versterken?

Met trots kan ik zeggen dat ik sinds juli 2017 Community Manager ben van #033opdefiets en samen met mijn vier collega’s werk aan het verder verduurzamen van de regio Amersfoort. Help ons daarbij en kom in beweging!"

graphIn 'Nieuwegein fietst!' wordt nog steeds om de drie maanden het stokje doorgegeven aan de volgende fietsambassadeur. Ook worden er fietstochten georganiseerd voor heuse ‘Geintrappers’.

Peter Vermeulen, Utrecht
deelnemer project Nieuwegeinfietst

“Op de fiets kletsen en zingen Pim en ik de hele tijd.”

“Toen ik hoorde van de actie #nieuwegeinfietst was ik gelijk enthousiast. Nieuwegein was voorheen vooral autostad. Het is goed om te merken dat er steeds meer ruimte komt voor de fiets. Als het even kan pak ik de fiets, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer naar Utrecht, maar ook de korte ritjes in Nieuwegein. Fietsen met de kinderen is ook zoveel leuker dan zitten in de auto. Je ziet veel meer en vaak kletsen of zingen we onderweg. Boodschappen doe ik altijd met de bakfiets, nooit parkeerproblemen en ik breng de zware spullen tot aan de keukendeur.”