Logistiek

De logistiek makelaar
heeft tot en met het voorjaar van 2018:

quote_9
graph_9
Annemieke Hoberg

Tobias
Fietskoerier in Utrecht

"Er is niks mooiers dan op de fiets zitten, wat mij betreft."

"Ik vind het heel leuk om de hele dag onderweg te zijn. Buiten zijn, bewegen en bijdragen aan een schonere stad. Ik kom onderweg ook ontzettend veel mensen tegen. Als het zonnetje schijnt en eigenlijk ook als het regent, is er voor mij niets mooiers dan te mogen fietsen. Ik heb altijd medelijden met degenen die binnen moeten zitten. Wat mij betreft is er geen mooiere baan dan dit!"

graph_9

Bouwlogistiek

Met een bouwhub kunnen meerdere bouwmaterialen tegelijkertijd in één vrachtwagen aangevoerd en op een verzamelplaats (hub) gestald worden. Vanuit de bouwhub worden de bouwmaterialen die nodig zijn voor een specifiek project dan verder vervoerd met energiezuinigere wagens. Hierdoor wordt de druk van bouwmaterialenvervoer op de spits verlaagd.

Uit onderzoek van TNO, de TU Delft en hogescholen in Rotterdam en Utrecht blijkt dat bouwhubs zeer effectief zijn. In 2017 heeft Goedopweg de bouwhub van VolkerWessels geholpen een nieuwe locatie op bedrijventerrein Lage Weide te vinden. Door deze slimme verzamelplaats aan de rand van de stad vinden er 69% minder ritten plaats naar de bouwplaats, 69% minder kilometers van bouwverkeer, 68% minder CO2–uitstoot en wel 84 minuten besparing voor de leverancier per rit!

Annemieke Hoberg

Mark Dudink
Goedopweg project Mobiliteitsdebat

“Via de bouwhub, bouwen we slimmer, sneller en duurzamer.”

"Ik ben coördinator van de bouwhub Lage Weijde. Deze bouwhub is gevestigd aan de rand van Utrecht en heeft het doel om alle bouwmaterialen van binnenstedelijke bouwprojecten op een zo efficiënt mogelijke manier van A naar B te brengen.

Op dit moment ligt de focus op het duurzamer maken van alle materialen en het maken van pakketten om effectiever te werk te gaan. Ik vind het belangrijk dat de arbeidsproductiviteit wordt verhoogd en de veiligheid van de bouwplaats en de inwoners van de gemeente Utrecht wordt gewaarborgd.

Een logistiek makelaar van Goedopweg heeft ons ondersteund bij de verhuizing van Nieuwegein naar Utrecht en was de tussenpersoon tussen de bouwhub en de gemeente Utrecht. Een fijne samenwerking met een gezamenlijk doel: het creëren van duurzamere mobiliteit."

Slim transport de stad in

Bouwmateriaal bestellen, laten bundelen en in één keer laten bezorgen met een cargobike, dat is de nieuwe werkwijze van Vastgoedonderhoudsbedrijf Wits in Utrecht. In de pilot 'Slim transport de stad in' is bijna 5000 kilometer transport met een bestelbus vervangen door transport met een vrachtfiets. Hierdoor is in 13 weken tijd 750 kilogram CO2-uitstoot bespaard.

Video

Horecalogistiek

Om de horecabevoorrading in de stad schoner en efficiënter te maken zijn in Utrecht en Amersfoort, vanuit het project stop & drop horeca, speciale laad- en losplekken voor horecaleveranciers aangelegd. Deze plekken zijn voorzien van een elektriciteitsvoorziening voor koeling van de vrachtwagens tijdens het lossen. Vanuit deze stop & drops worden cafés en restaurants lopend bevoorraad.

Annemieke Hoberg

Jaap ten Katen
Goedopweg project Horecalogistiek

“Wij hebben interessante inzichten verkregen met betrekking tot logistiek.”

“Door de verbindende factor van de logistiek makelaar van Goedopweg hebben wij interessante inzichten verkregen met betrekking tot logistiek.

Scheerder is altijd actief op zoek naar mogelijkheden om de spits te mijden. Onze vrachtwagenchauffeurs rijden namelijk vaak op drukke wegen in Amersfoort, Utrecht en omstreken. Maar tot nu toe beschikken wij nog niet over de juiste planning software om ons logistieke proces te optimaliseren. De software moet uitkomst bieden want het geeft inzicht in drukte op de weg en de hoeveelheid vrachtwagens die we daadwerkelijk op pad moeten sturen.

Ik kreeg een tip van een bekende en kwam zo bij een logistieke makelaar van Goedopweg terecht. Hij heeft ons gekoppeld aan een bedrijf dat over goede planning software beschikt en dit heeft het onderzoeksproces versneld. Dankzij de software hebben wij veel verbetermogelijkheden ontdekt. Zo hebben we nu meer inzicht in venstertijden, de beladingsgraad, in efficiënter en duurzamer werken en hebben we meer grip op onze kosten.

Door de verbindende factor van de logistiek makelaar van Goedopweg hebben wij interessante inzichten verkregen in de logistieke aanpak en dagelijkse richtplanning van Scheerder!"