No Spits Today

Vanavond even niet in de avondspits? Met No Spits Today kozen automobilisten een alternatief voor hun woon-werk-rit met de auto in de spits in ruil voor credits. Hoe zij dit deden, was aan hen. Dit project had 3.720 deelnemers en bewees dat keuzevrijheid in de manier van reizen verschillende typen reizigers aanspreekt. Er zijn 1.415 spitsmijdingen per werkdag gerealiseerd door No Spits Today.

Na afloop van No Spits Today konden deelnemers nog eens meedoen en sparen voor goede doelen. Ruim 1.000 deelnemers deden mee. “Omdat het toch een beetje een sport wordt om zo vaak mogelijk de verkeersdrukte te mijden, en als je daarmee een ander kan helpen is dat mooi!”, aldus een deelnemer. Samen hebben zij 15.000 keer een alternatief gekozen voor hun woon-werk-rit met de auto en daarmee 52.000 euro gedoneerd aan 15 goede doelen.


qoute_5

Jaap uit Nieuwegein was
de 50.000ste spitsmijder

Gekozen alternatieven
voor de auto in de avondspits

graphics
Kees Brink

Peter
deelnemer project No Spits Today

“Ik kan iedereen aanraden voor een alternatief te kiezen. Die zijn er, echt!”

“De dagelijkse file in de middag op de A28 begint steeds vroeger en is voor iedereen die daar mee te maken krijgt een dagelijks ongemak, verspilling van tijd en milieu. Daarom kan ik iedereen aanraden om voor een alternatief te kiezen. Die zijn er, echt!

Ik heb meegedaan aan No Spits Today omdat ik dagelijks het traject vanaf Utrecht naar Putten via de A28 reed en in de file terecht kwam bij Amersfoort/Nijkerk. Met No Spits Today ben ik in eerste instantie regelmatiger thuis gaan werken. De laatste maanden van mijn deelname werkte ik op een andere locatie, waardoor ik de route via de A12 kon rijden. Verder ben ik 's morgens heel vroeg begonnen, zodat ik vaak al voor 7 uur in Utrecht was, en ik in de middag ook voor de spits weer naar huis kon. Openbaar vervoer of de fiets waren helaas geen optie voor mij. Inmiddels ben ik met prepensioen gegaan en zal het traject in de spits nu voorgoed gaan mijden.

Na de eerste editie van No Spits Today deed ik mee aan de goede doelen challenge van No Spits Today op uitnodiging van Goedopweg. Bij de vorige editie van No Spits Today ontving ik een geldelijke beloning, maar voor een goed doel sparen is voor mij net zo aantrekkelijk! Tussen alle mogelijke goede doelen heb ik twee doelen uitgekozen die vooral bezig zijn in de 3e wereld, namelijk: Terre des Hommes en ICS.”

No Spits Today & goede doelen

Na afloop van No Spits Today konden deelnemers nog eens meedoen en sparen voor goede doelen. Ruim 1.000 mensen deden mee en doneerden samen 52.000 euro aan vijftien goede doelen.

Video