Spitsmijden A12

Spitsmijden A12 richtte zich op automobilisten die regelmatig in de avondspits over de parallelbanen van de A12 van of naar Utrecht en Nieuwegein reden. Door dit traject en het omliggende wegennet tijdens de avondspits te mijden, spaarden deelnemers voor cadeaus. Ruim 6.000 automobilisten deden mee. Per avondspits leverde dit ongeveer 1.150 spitsmijdingen op. Hiervan meed 65% ook de ochtendspits. Acht weken na de beloningsperiode bleek dat nog ongeveer 80% van de deelnemers gemiddeld 2 à 3 keer per week de avondspits mijdt.

qoute_4

Met 6.000 deelnemers is dit project goed
voor 1.900 spitsmijdingen per werkdag

Harry-Settels

Merel de Vries, Utrecht
deelnemer project Spitsmijden A12

“Door de spits te mijden heb ik een fiets voor mijn dochter bij elkaar gefietst.”

“Door de spits te mijden heb ik genoeg waardebonnen bij elkaar gefietst waardoor ik een mooi cadeau heb kunnen kopen voor mijn dochter; haar eerste fiets!

Op een dag zat er een brief van Goedopweg in de brievenbus: of ik zin had om de spits op de A12 te mijden en mee te doen aan A12 Spitsmijden. Nu is er bij Utrecht Lunetten een stuk snelweg waar je met de auto in de avondspits gruwelijk stil komt te staan. Precies het stuk waar ik altijd autorij als ik mijn kinderen wegbreng en ophaal van hun oma in Lunetten. Natuurlijk wil ik stilstaan vermijden! Ik kan namelijk vertellen dat vaststaan in de file met twee hongerige kinderen op de achterbank geen pretje is! Ik werd geïnspireerd door de brief. Vanaf dat moment vervoer ik de kinderen een paar keer per week in de bakfiets van Leidsche Rijn naar hun oma in Lunetten. Uiteindelijk heb ik genoeg waardebonnen bij elkaar gefietst om mijn dochter een mooi verjaardagscadeau te kunnen geven: haar eerste fiets!”

qoute_4