U15:
netwerk van werkgevers die slim reizen en slim werken

Om bekendheid te geven aan onze projecten maken wij gebruik van het U15-netwerk. U15 is een levendig netwerk van werkgevers in de regio dat zich richt op het stimuleren van duurzame en slimme mobiliteit. U15-leden dragen bij aan het realiseren van spitsmijdingen door hun beleid aan te passen, Goedopweg-projecten te stimuleren zodat hun werknemers hieraan deelnemen, de cultuur te veranderen en aandacht te schenken aan het thema duurzame mobiliteit. De acties van U15 realiseren 4.301 spitsmijdingen per werkdag.

Leden van U15 hebben een duurzamer mobiliteitsprofiel ten opzichte van niet-leden. Bedrijven die lid zijn van U15 hebben veel overstappers van auto naar fiets, e-bike, ov en thuiswerken. De U15 concentreert zich sterk op bedrijven in de economische kerngebieden van Goedopweg. In die gebieden wordt 34% van alle werknemers bereikt via het netwerk van U15.

Slechts 45% van de medewerkers van U15-organisaties kiest voor de auto bij woon-werkverplaatsingen. Bij niet-leden is dit met 65% een stuk hoger. Actieve U15 leden nemen ook vaker dan gemiddeld maatregelen die duurzame vervoermiddelen stimuleren, met name voor de fiets. 10% van hun werknemers hebben in het afgelopen jaar een verbetering in de reiskostenregeling voor de fiets opgemerkt, tegenover 4% bij niet-U15 leden.

Een greep uit de vele voordelen van werkgevers die zijn aangesloten bij U15: minder CO2-uitstoot, betere bereikbaarheid, lagere kosten en vitalere werknemers.

U15-werkgevers gevestigd in de regio Utrecht

graph
qoute_4

U15 is Goedopweg met
4.301 spitsmijdingen per dag!

Met U15 worden potentieel 71.000 werknemers bereikt. Dat is 10% van alle werkenden in de provincie Utrecht.

U15-leden schenken aandacht aan het thema duurzame mobiliteit en passen beleid aan (2.875 spitsmijdingen). Ook stimuleren U15-leden hun medewerkers om deel te nemen aan Goedopweg-projecten (1.426 spitsmijdingen).


graph
Annemieke Hoberg

Annemieke
Goedopweg project U15

“Eerst was ik een echte autofreak.”

“Eerst was ik een echte autofreak maar je ziet mij steeds meer op de fiets, in het OV of aan de wandel!

Als projectleider Duurzame Mobiliteit vanuit Beter Bereikbaar Utrecht Oost en U15 werk ik nauw samen met Goedopweg. Ik zorg er namelijk voor dat initiatieven in dit gebied zo goed mogelijk op elkaar afgestemd zijn. Duurzame mobiliteit wordt steeds belangrijker en werkgevers investeren hierin.

Zo zijn er in 2017 meer medewerkers gaan fietsen door o.a. Goedopweg projecten. Werkgevers hebben afspraken gemaakt over het harmoniseren van parkeerbeleid, een betere dienstregeling met het ov, passende abonnementen en het aanschaffen van e-bikes voor werknemers.

Ook in 2018 is het belangrijk dat we samen blijven nadenken over kansen voor duurzame mobiliteit en elkaar tijdig over de juiste onderwerpen weten te vinden.”