Utrecht inBeweging

Aan 'Utrecht inBeweging' hebben in totaal 2.800 deelnemers meegedaan die samen gemiddeld 369 spitsmijdingen per werkdag hebben bereikt. Het meeste effect heeft het project gehad op het verkeer naar het Utrecht Science Park.

Als je de auto laat staan en de fiets pakt naar je werk spaar je met Op de fiets inBeweging voor credits, die je kan inwisselen voor mooie cadeaus. Is je woon-werkafstand voor de fiets net te groot? Dan geeft Op de e-bike inBeweging je graag een extra duwtje in de rug! Als je werkgever is aangesloten bij Utrecht inBeweging kan je namelijk gebruik maken van een aantrekkelijke aanschafregeling voor een e-bike.

qoute_4

369 spitsmijdingen per dag = 430.000 kilometers per jaar* = bijna de afstand tot de maan

*een Nederlander die voor woon-werkverkeer met de fiets reist, fietst gemiddeld een afstand van 5 km (enkele reis)

Harry-Settels

Koen Schmitz, Utrecht
deelnemer project Utrecht inBeweging

“Mijn medewerkers nemen nu vaker de fiets naar kantoor!”

"Sportiviteit en vitaliteit staan bij mij als ondernemer hoog in het vaandel. Zodra ik de mogelijkheid krijg om onze medewerkers op sportief gebied te stimuleren, dan pak ik die graag aan. Zo kwam ik in contact met het fiets stimuleringsprogramma Utrecht inBeweging en al snel volgde de introductie van ons Grovet fietsplan. De medewerkers van Grovet waren direct enthousiast. Inmiddels pakken acht van de 17 medewerkers met grote regelmaat de fiets in plaats van de auto naar kantoor. Een overwinning voor alle betrokkenen!"

“Met de elektrische fiets is het goed te doen, die 23 kilometer van Nieuwegein naar PGGM in Zeist. Met de auto in de spits deed ik er zo’n drie kwartier over, op de fiets is dit maar tien minuutjes langer. En dan hoef je ’s avonds niet meer naar de sportschool! Ik heb met mezelf afgesproken dat het weer nooit een reden mag zijn om niet te fietsen.

Pas zei een collega nog tegen mij: ‘Ik wilde toen ik ‘s morgens naar buiten stapte in de regen eigenlijk de auto pakken. Maar toen dacht ik nee, Kees zegt altijd ‘je fietst nooit langer dan een uurtje in de regen’, dus toen ben ik toch maar gaan fietsen.’ Kijk, zo heb ik nóg iemand geïnspireerd om op de fiets te komen!”

Harry-Settels

Kees Brink, Utrecht
deelnemer project Utrecht inBeweging

"Die regen valt minder vaak dan je denkt!"